- زعفران یاب
- مرکز مقالات
- طرز تهیه شله زرد با زعفران
طرز تهیه شله زرد با زعفران
خلاصه
1404/02/20
در ادامه طرز تهیهی کامل و سنتی **شلهزرد زعفرانی**، یکی از محبوبترین دسرهای ایرانی را میخوانید. این دسر معطر و لطیف، معمولاً در مناسبتهای مذهبی یا مهمانیها تهیه میشود. -
در ادامه طرز تهیهی کامل و سنتی **شلهزرد زعفرانی**، یکی از محبوبترین دسرهای ایرانی را میخوانید. این دسر معطر و لطیف، معمولاً در مناسبتهای مذهبی یا مهمانیها تهیه میشود.
---
### مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
* برنج نیمدانه ایرانی: ۱ پیمانه
* آب: ۶ پیمانه
* شکر: ۲ پیمانه
* زعفران دمکرده غلیظ: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
* گلاب: ½ پیمانه
* خلال بادام: ۳ قاشق غذاخوری (اختیاری)
* کره: ۳۰ گرم (اختیاری برای لطافت)
* دارچین و خلال پسته برای تزیین
* هل ساییده شده: ½ قاشق چایخوری (اختیاری)
---
### طرز تهیه:
1. **پخت اولیه برنج:**
برنج را با آب بشویید و چند ساعت خیس کنید. سپس با ۶ پیمانه آب روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد و کاملاً نرم شود. گاهی هم بزنید تا ته نگیرد. اگر لازم بود، آب جوش اضافه کنید.
2. **افزودن زعفران:**
وقتی برنج خوب پخته و لعابدار شد، زعفران دمکرده را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً رنگ بگیرد.
3. **اضافه کردن شکر:**
شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا حل شود. بعد از افزودن شکر، شلهزرد کمی شلتر میشود ولی در پایان سفت خواهد شد.
4. **افزودن بادام، گلاب و هل:**
خلال بادام (که بهتر است از قبل کمی در آب یا گلاب خیس بخورد)، گلاب و هل را اضافه کرده و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزید تا عطرها خوب ترکیب شوند.
5. **افزودن کره (اختیاری):**
برای لطیفتر شدن، کمی کره به آن اضافه کنید و هم بزنید.
6. **سرو و تزیین:**
شلهزرد را در ظرف بریزید و بعد از خنک شدن، با دارچین، خلال پسته و بادام تزیین کنید.
---
**نکات:**
* شلهزرد بعد از سرد شدن سفتتر میشود، پس هنگام برداشتن از روی حرارت، باید کمی روان باشد.
* استفاده از زعفران خالص و دمکرده باعث رنگ و عطر بینظیر میشود.
---
### مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
* برنج نیمدانه ایرانی: ۱ پیمانه
* آب: ۶ پیمانه
* شکر: ۲ پیمانه
* زعفران دمکرده غلیظ: ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
* گلاب: ½ پیمانه
* خلال بادام: ۳ قاشق غذاخوری (اختیاری)
* کره: ۳۰ گرم (اختیاری برای لطافت)
* دارچین و خلال پسته برای تزیین
* هل ساییده شده: ½ قاشق چایخوری (اختیاری)
---
### طرز تهیه:
1. **پخت اولیه برنج:**
برنج را با آب بشویید و چند ساعت خیس کنید. سپس با ۶ پیمانه آب روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشد و کاملاً نرم شود. گاهی هم بزنید تا ته نگیرد. اگر لازم بود، آب جوش اضافه کنید.
2. **افزودن زعفران:**
وقتی برنج خوب پخته و لعابدار شد، زعفران دمکرده را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً رنگ بگیرد.
3. **اضافه کردن شکر:**
شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا حل شود. بعد از افزودن شکر، شلهزرد کمی شلتر میشود ولی در پایان سفت خواهد شد.
4. **افزودن بادام، گلاب و هل:**
خلال بادام (که بهتر است از قبل کمی در آب یا گلاب خیس بخورد)، گلاب و هل را اضافه کرده و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر بپزید تا عطرها خوب ترکیب شوند.
5. **افزودن کره (اختیاری):**
برای لطیفتر شدن، کمی کره به آن اضافه کنید و هم بزنید.
6. **سرو و تزیین:**
شلهزرد را در ظرف بریزید و بعد از خنک شدن، با دارچین، خلال پسته و بادام تزیین کنید.
---
**نکات:**
* شلهزرد بعد از سرد شدن سفتتر میشود، پس هنگام برداشتن از روی حرارت، باید کمی روان باشد.
* استفاده از زعفران خالص و دمکرده باعث رنگ و عطر بینظیر میشود.
معرفی فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت زعفران یاب
اگر شما هم تمایل دارید محصولات مرتبط با زعفران خود را تبلیغ کنید برای شروع روی دکمه درج آگهی و نام شما در این صفحه در سایت «زعفران یاب» ثبت نام نموده و سپس خودتان را معرفی کنید.
تلفن فروشنده ها به ترتیب ستاره در سایت زعفران یاب
سایر مطالب آموزشی سایت زعفران یاب :
- طرز تهیه رنگینک با زعفران
- طرز تهیه بستنی زغفرانی
- در چه دسرهایی از زعفران استفاده می شود
- در چه غذاهایی می توان از زعفران استفاده کرد
- مقدار مصرف روزانه زعفران که ضرر نداشته باشد
- زعفران چه خاصیتی دارد
- ماسک زعفرانی برای شفاف سازی پوست
- طرز تهیه دمنوش زعفران
- از زعفران چه استفاده هایی می شود
- زعفران خوب چه ویژگی های دارد
- چطوری زعفران اصلی از تقلبی را تشخیص بدیم